top of page
  • תמונת הסופר/תעוז כהן זדה

9 דרכים להפחית חרדה

חרדה היא חוויה לא נעימה שכולנו מרגישים במצבים שונים בחיינו, בין אם אנחנו קוראים לתחושה זו כך או בשמות אחרים. חרדה סביב עניין מסוים יכולה להמשיך ולהציף אותנו אם לא ניתן לה מקום ונפוגג אותה כהלכה. למעשה, ידוע כי התמקדות בתחושות הפיזיות והרגשיות שלנו בסקרנות, חמלה ואפס שיפוטיות יכולה להגביר את המודעות שלנו, לייצר הרגעה ולהטמיע שינויים אלו במערכות המוח לטווח ארוך.

יחד עם זאת, התמקדות בחרדה, ברגשות ובתחושות לא נעימות שאנו חווים נוגדת את האינטואיציה. לפי עקרון העונג שפיתח פרויד בני האדם מחפשים אחר חוויות הנאה ומנסים להפחית חוויות של כאב וסבל.


זיגמונד פרויד (1856-1939)

אז מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם חרדה?


מוצעות כאן מספר דרכים, בדקו מה מהן מתאימות לכן ותרגלו אותן. כמובן שאפשר גם לחשוב על דברים אחרים שאתם יודעים שעזרו לכם בעבר להירגע ולהמשיך להשתמש גם בהם.


1. נשמו עמוק – קחו 4-5 נשימות עמוקות. הכניסו אוויר, עדיף מהאף אבל גם מהפה זה בסדר, מלאו את הריאות ואת הבטן באוויר ונשפו אותו לאט. נשימות עמוקות מגרות עצבים וקולטנים שמייצרים רגיעה במערכת העצבים המרכזית.


2. קרקעו את עצמכם – הניחו את שתי הרגליים על הרצפה כך שתרגישו כל כף רגל דורכת במלואה על הקרקע. התמקדו בתחושה של כפות הרגליים על הקרקע עד שתרגישו אותה במלואה.


3. האטו – נסו להאט את הקצב של מה שקורה. חפשו צלילים נעימים שמקיפים אתכם, שימו לב לצבעים של חפצים שאת רואים, למרקם שלהם. הקפידו להתמקד בדבר אחד בכל פעם.


4. שימו את עצמכם במקום שקט ובטוח – דמיינו שאתם בחוף הים, מרגישים את השמש החמימה על הפנים שלכם, רוחות נעימות מלטפות את עורכם, הקשיבו לרחש הגלים הקרירים והכחולים. אפשר לשים את עצמכם בכל מקום שהוא מרגיע ובטוח עבורכם. חשוב שתנסו להתמקד בכמה שיותר פרטים ותחושות שיש במקום הבטוח על מנת שתגבירו את עוצמת החוויה.


5. התמקדו בתחושות הגופניות של החרדה – בלב הדופק, בלחץ בחזה, בפרפרים בבטן, בזיעה ובכל תחושה גופנית שאתם מרגישים. התמקדו בהן בסקרנות ובחמלה. נשמו עמוק עד שתרגישו שאתם נרגעים, זה יקרה!


6. שיימו רגשות בסיס – שימו לב לרגשות שעולים. שאלו את עצמכם האם אתם מרגישים עצב, שמחה, גועל, התרגשות, כעס או עוררות מינית. התמקדו בשיום רגש אחד בכל פעם.


7. עשו ספורט – ידוע כי פעילות ספורטיבית מובילה ליצור חומרים בגוף שמשרים רוגע ושמחה.


8. אל תישארו לבד - ספרו למישהו קרוב מה אתם מרגישים ומה עובר עליכם. אין מישהו כזה בסביבה נסו לחפש קבוצת תמיכה או טיפול פסיכולוגי. דיבור עוזר!


9. עשו פעילויות שמשמחות ומרגיעות אתכם – האזינו למוסיקה, בשלו משהו טעים, צפו בסדרה שאתם אוהבים, קראו ספר, עשו מקלחת חמימה, תאוננו, עשו יוגה, עסקו באומנות ומלאכה.



65 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page